Sunteți în categoria: Funcții suplimentare | Toate categoriile

Mergeți la: sau
 


Răspuns:

În primul rând trebuie să activaţi un set personalizat de smile-uri prin intermediul Managerului de Fişiere. Pentru a selecta imaginile adăugate ca şi smile-uri active, accesaţi Panoul de Control -> Editorul de Smile-uri.

Acum selectaţi o imagine smiley şi stabiliţi codul acesteia. Apoi daţi click pe "Adaugă". 

Pentru ca smile-urile să fie afişate în cadrul formularului de adăugare a comentariilor, trebuie să stabiliţi setul personalizat ca fiind cel principal. Acest lucru poate fi realizat prin intermediul Panoului de Control -> Setări -> Setări standard:

 Răspuns:

Codurile BB reprezintă una din standardele informale de formatare a textului, fără a utiliza tag-uri HTML. Codurile BB garantează o siguranţă mai mare decât tag-urile HTML, deoarece atunci când se utilizează tag-uri HTML, un utilizator rău intenţionat poate deteriora aspectul paginilor dvs, poate obţine informaţii stocate în fişiere tip de la vizitatorii site-ului dvs şi pot efectua şi alte acţiuni ilegale. 

Cum pot utiliza codurile BB în cadrul comentariile? 

În mod automat, editorul vizual pentru comentarii este utilizat pe site-urile uCoz. Acesta vă ajută să adăugaţi citate, spoilere, texte ascunse etc într-un mod cât mai uşor. Pentru a utiliza codurile BB în comentarii, e suficient să daţi click pe butonul BBcode din colţul dreapta sus al editorului.Răspuns:

Mai întâi trebuie să ataşaţi un domeniu personalizat, cum ar fi site_ul_meu.ro în Panoul de Control -> Ataşare domeniu (Metoda 2, transfer domeniu prin DNS). Apoi, veţi putea stabili MX records şi să creaţi conturi de e-mail ce au la bază domeniul dvs, prin intermediul diferitelor servicii de e-mail, de ex. Gmail.com (Google Mail). 


Puteţi găsi instrucţiuni pentru crearea unor astfel de căsuţe de e-mail în cadrul Panoului de Control -> Ataşare domeniu.Răspuns:

Toate elementele meniului sunt prezentate în cadrul Panoului de Control -> Design -> Constructor pentru meniul site-ului. Aici puteţi adăuga/edita/şterge elemente din cadrul meniului. 

Pentru a schimba ordinea elementelor din meniu, daţi click pe cel dorit şi trageţi-l în locul preferat. 

Pentru a crea subelemente, daţi click pe imaginea cu + şi mutaţi elementul în locul dorit. Răspuns:

Este important ca moderatorii de forum să poată controla comportamentul utilizatorilor website-ului dvs şi să oprească reacţiile nepotrivite. De aceea, ca şi regulă, moderatorii au permisiunea nu numai să ofere premii şi să schimbe reputaţia utilizatorului, dar şi să dea avertizări. 

Pentru a activa această opţiune, accesaţi Panoul de Control -> Utilizatori -> Grupuri utilizatori şi bifaţi opţiunea "Modifică nivelul de avertizare al utilizatorului" pentru grupurile dorite (de ex. pentru moderatori). 

Pentru a da o averizare unui utilizator, accesaţi pagina de profil a acestuia şi daţi click pe imaginea cu +. 

Alegeţi acţiunea dorită în fereastra ce va apărea (creşterea sau descreşterea nivelului de avertizări) şi oferiţi şi un motiv. De exemplu: 

Nivelul atenţionărilor este crescut/scăzut cu 20% iar această valoare nu poate fi modificată. Un utilizator ce a ajuns la nivelul 100% este blocat automat. Pentru a debloca un astfel de utilizator, nivelul avertizărilor trebuie să fie scăzut.Răspuns:

Bara Socială uCoz este un instrument ce oferă utilizatorilor posibilitatea ca printr-un singur click să distribuie și să dea "Îmi place” postărilor, paginilor și informațiilor prin intermediul mai multor rețele sociale, cum ar fi Facebook, Twitter, Google+ și LinkedIn. Cu ajutorul acesteia, vizitatorii site-ului pot da “Îmi place” şi distribui paginile website-ului dvs printr-un singur click! 

Pentru a activa Bara Socială accesați Panoul de Control -> Setări -> Bara socială și selectați, din meniul rulant, "Activat" şi personalizaţi bara.

Puteţi găsi mai multe informaţii cu privire la Bara Socială uCoz şi setările acesteia într-o secţiune separată din cadrul FAQ.Răspuns:

Informatorii în uCoz sunt cea mai simplă variantă de a furniza informaţii utilizatorilor, cum ar fi ultimul topic de pe forum, postările cele mai populare şi mai comentate, utilizatorii care v-au vizitat site-ul astăzi etc. 

Pentru a crea un informator, accesaţi Panoul de Control -> Unelte -> Informatori -> Creaţi informator

După ce aţi creat un informator, acesta va fi afişat în partea de jos a paginii. Pentru ca informatorul să fie afişat pe website-ul dvs, trebuie să copiaţi codul acestuia şi să-l adăugati în locul unde vreţi să apară. 

Informaţii detaliate veţi găsi în cadrul unui tutorial de pe Forumul nostru. 

Numărul maxim de informator ce pot fi creaţi este de 30.Răspuns:

Widget-urile şi gadget-urile sunt opţiuni suplimentare uCoz, cu ajutorul cărora puteţi adăuga diferite elemente grafice şi tehnice pe site-ul dvs.


Puteţi administra widget-urile şi gadget-urile în pagina de administrare a secţiunii: Panoul de Control -> Editorul de Pagini -> Administrarea paginii

La editarea unei pagini, veţi vedea câmpul cu add-on-uri: widget-uri şi gadget-uri. Nu uitaţi: pentru a putea lucra cu add-on-uri, trebuie să activaţi permisiunea de a edita design-ul site-ului în cadrul setărilor grupurilor de utilizatori. 


După ce aţi selectat un widget sau un gadget, veţi obţine codul acestuia, ce trebuie amplasat în locul în care doriţi să fie afişat.Răspuns:

Premiile reprezintă un instrument ce permite utilizatorilor site-ului să-şi ofere unii altora cadouri diferite. Pentru activarea premiilor, accesaţi Panoul de Control -> Unelte -> Premii -> Instalează modulul. Fiecare premiu are anumite setări: o perioadă de expirare, permisiuni pentru oferire, un ID. 

În plus, puteţi stabili permisiunile pentru a vizualiza şi a oferi anumite premii, pagina pentru acordarea acestora şi zonele unde ele vor fi afişate. 

Puteţi citi mai multe informaţii despre premii în cadrul Forumului  nostru.Răspuns:

"Recomandă unui prieten" este o opţiune utilizată pentru crearea unui formular de e-mail. Cu ajutorul unui astfel de formular, vizitatorii website-ului pot sugera anumite intrări şi pagini de pe site-ul dvs, prietenilor lor, prin adăugarea adresei de mail a acestora. 


Pentru a adăuga această opţiune, accesaţi Panoul de Control -> Unelte -> Recomandă unui prieten -> Creare formular

În setările formularului veţi putea specifica un nume pentru acesta, un antet şi conţinutul mesajului pe care vizitatorii website-ului îl vor trimite prietenilor lor. După ce aţi creat formularu, acesta va fi afişat în cadrul secţiunii "Spune-i unui prieten" din Panoul de Control. 

Pentru a adăuga formularul pe website-ul dvs, copiaţi codul şi adăugaţi-l în locul în care doriţi să fie afişat.