Sunteți în categoria: Întrebări generale | Toate categoriile

Mergeți la: sau
 


Răspuns:

Oferim spațiu nelimitat pe disc în mod gratuit. Toate website-urile noi primesc 400 Mb spaţiu pe disc inițial, însă acesta creşte cu fiecare secundă (viteza depinde de numărul de vizitatori ai website-ului). Puteţi vedea spatiul disponibil în partea de sus a paginii principale din Panoul de Control. 

De asemenea, există şi metode cu plată pentru a creşte spaţiul pe disc: achiziţionarea unui pachet cu plată sau a unui serviciu în mod separat. Pentru a face acest lucru, accesaţi secţiunea Servicii plătite din Panoul de Control al website-ului.Răspuns:

Da, este posibil. Trebuie doar să specificaţi link-ul către modulul uCoz pe care doriţi să-l utilizaţi pe pagina principală sau să activaţi redirecţionarea automata către modulul dorit.Răspuns:

Mergeți în Panoul de Control -> Setări -> Setări standard. Găsiți opțiunea “La intrarea pe pagina principală, se redirecţionează la:” și selectați modulul dorit din meniul rulant.

Atenție! Redirecționarea spre alte site-uri din sistemul uCoz nu este posibilă.Răspuns:

Îmbunătățim sistemul în mod constant, adăugând noi module sau actualizându-le pe cele existente. Puteţi găsi informaţii actualizate cu privire la acestea în cadrul Forumului sau a blog-ului nostru oficial.Răspuns:

Aveți posibilitatea de a modifica aceste informații în cadrul Panoului de Control -> Setări -> Setări standard. Aici puteți să schimbați numele site-ului, să alegeți un șablon nou pentru design, să modificați fusul orar și multe altele.Răspuns:

Da. Tot ce trebuie să faceți este să încărcați un fișier denumit "404.htm" în directorul rădăcină prin intermediul FTP-ului sau al Managerului de Fișiere. Aveți posibilitatea de a personaliza fișierul "404.htm" după preferințele dvs.

* directorul rădăcină este cel în care ajungeți automat după deschiderea Managerului de Fișiere.Răspuns:

Spațiul pe disc arată capacitatea disponibilă a discului virtual. Fiecare utilizator primește 400Mb de spațiu pe disc gratuit la înregistrare, care creşte constant, cu fiecare secundă de existenţă a website-ului creat (viteza depinde de numărul vizitatorilor). Spaţiul pe disc conține toate modulele, şabloanele şi fişierele utilizatoruluiRăspuns:

Punem la dispoziție mai multe instrumente ce pot fi utilizate pentru dezvoltarea website-ului, respectiv:

 • Constructor ce vă permite să lucraţi cu paginile site-ului direct în fereastra browserului;
 • Editor ce vă permite lucrul cu ajutorul codurilor HTML şi CSS a paginilor site-ului, precum şi cu o parte din codurile de sistem uCoz (anumite variabile, responsabile pentru diferite funcţii);
 • Editorul vizual, ce permite să modificaţi conţinutul website-ului fără a fi necesară utilizarea limbajelor de programare.


Editorul WYSIWYG (What You See Is What You Get) utilizat în cadrul uCoz este un editor vizual ce afişează conţinutul într-un mod asemănător cu rezultatul final. Scopul acestuia este de a simplifica procesul de personalizare a website-ului pentru cei ce nu au cunoştinţe de programare web. 

Totuşi, noi nu recomandăm să utilizaţi editorul vizual deoarece, rareori, codul generat poate fi afişat incorect în cadrul browserelor.Răspuns:

Nu. Drepturile de autor trebuie adăugate doar pe paginile modulelor (paginile dinamice). 

Reţineţi faptul că trebuie să folosiţi module în cadrul unui website. Conform regulilor de utilizare ale sistemului, un website poate fi considerat inactiv dacă nu există vizitatori pe paginile web ale aplicaţiilor interactive (paginile modulelor), iar acest lucru va conduce la dezactivarea website-ului. 

De asemenea, trebuie reținut faptul că un website alcătuit doar din pagini statice şi care nu conţin drepturile de autor, va fi blocat pentru încălcarea Termenilor de Utilizare ai sistemului, pentru ascunderea drepturilor de autor uCoz.Răspuns:

Modulele pot fi activate prin intermediul paginii principale a Panoului de Control. Lista tuturor modulelor active şi inactive apare în partea stângă a paginii.

Activarea unui modul

Pentru a instala un modul, selectaţi-l din lista de module inactive şi daţi click pe "Instalează modulul ". 

Ştergerea unui modul

Pentru a dezinstala un modul, selectaţi-l pe cel dorit din lista de module active. Veţi fi redirecţionat către pagina de administrare a modulului unde veţi putea vedea opţiunea pentru ştergerea acestuia. 

Daţi click pe "Dezinstalează modulul" şi confirmaţi acţiunea dvs prin introducerea răspunsului la întrebarea secretă.Răspuns:

Pentru a modifica website-ul în modul vizual, trebuie să activaţi Constructorul. Puteţi face acest lucru prin intermediul Panoului de Control -> Setări -> Setări standard -> Foloseşte "Constructorul" pentru a personaliza designul site-ului

Apoi, după ce v-aţi autentificat pe website ca şi administrator, veţi putea activa Constructorul. 

Dacă funcţia Constructor nu este disponibilă în cadrul Barei Admin, trebuie să accesaţi Panoul de Control -> Utilizatori -> Grupuri de utilizatori -> Stabileşte permisiunile pentru toate grupurile -> Altele -> Editare design site și bifați această opțiune. Nu uitați să salvați modificările. 

Veți găsi mai multe informații cu privire la Constructor în cadrul Forumului nostru.Răspuns:

Da. uCoz are o opțiune ce activează versiunea mobile a website-ului. Trebuie doar să accesați Panoul de Control -> Setări -> Setări standard -> Activați șabloanele PDA

Șabloanele PDA pot fi modificate prin intermediul Panoului de Control -> Personalizați design-ul -> Șabloane pentru versiunea PDA a site-ului

Puteți vizualiza versiunea mobile a website-ului dvs dacă adăugați /pda după adresa website-ului, de exemplu nume_site.ro/pda. Dacă utilizați un dispozitiv mobil pentru a vedea website-ul, versiunea mobile va fi afișată în mod automat.Răspuns:

În primul rând trebuie să încărcați setul personalizat de smile-uri prin intermediul Managerului de Fișiere. Pentru a selecta imaginile adăugate ca smile-uri active, accesați Panoul de Control -> Editor de smile-uri.

Acum selectați o imagine pentru smile și stabiliți codul acesteia. Apoi dați click pe adaugă.

Pentru ca smile-urile să fie afișate în cadrul formularului de adăugare a comentariilor, trebuie să stabiliți setul dvs ca set principal. Acest lucru poate fi făcut accesând Panoul de Control -> Setări -> Setări standard

 Răspuns:

CAPTCHA (codul de securitate) este un set de caractere aleatorii ce este utilizat pentru a preveni spam-ul. Puteţi modifica tipul codului CAPTCHA utilizat pe website-ul dvs accesând Panoul de Control -> Setări -> Setări standard -> Tipul codului de securitate (captcha)

Există trei tipuri de coduri CAPTCHA în uCoz: 

 • Standard – nu poate fi recunoscut automat, însă destul de simplu pentru ochiul uman.
 • Complex – nu poate fi recunoscut automat, complicat şi pentru ochiul uman.
 • Simplu – poate fi recunoscut automat, simplu pentru ochiul uman.


Răspuns:

Versiunea bibliotecii jQuery de pe website-ul dvs poate fi modificată prin intermediul Panoului de Control -> Setări -> Setări standard -> Versiunea bibliotecii jQuery

Este suficient să alegeţi versiunea dorită iar aceasta va fi activată pe site-ul dvs. Momentan sunt disponibile următoarele versiuni: 

 • 1.7.2.js;
 • 1.10.2.js.


Răspuns:
 • Creaţi o copie de rezervă a website-ului dvs în cadrul secţiunii "Proiect de rezervă". 
 • Descărcaţi toate fişierele şi bazele de date ale site-ului dvs.
 • Apelaţi la serviciile unui programator sau creaţi dvs un script pentru conversia bazelor de date într-un format acceptat şi distribuiţi fişierele în cadrul directoarelor necesare.