Sunteți în categoria: Securitatea Website-ului | Toate categoriile

Mergeți la: sau
 


Răspuns:

Pentru a recupera răspunsul la întrebarea secretă, trebuie să contactaţi Asistenţa Tehnică. Utilizaţi formularul “Contact Suport Tehnic” sau trimiteţi un mesaj prin intermediul Panoului de Control -> Ajutor -> Asistenţă Tehnică. Puteţi utiliza următorul text: 

"Bună, 
Vă rog să mă ajutaţi să recuperez răspunsul de la întrebarea secretă pentru website-ul [URL website]. Ce informaţii trebuie să vă pun la dispoziţie? Vă mulţumesc!
 

Recomandare: 
Dacă trimiteţi documente, vă rugăm să nu folosiţi servicii de host pentru imagini, deoarece riscaţi să dezvăluiţi informaţiile cu caracter personal unor părţi terţe.Răspuns:

Puteţi modifica răspunsul la întrebarea secretă în cadrul Webtop-ului. Această schimbare poate fi făcută doar dacă ştiţi răspunsul curent. Mai multe informaţii puteţi găsi şi în cadrul Forumului

Dacă aţi uitat răspunsul la întrebarea secretă

În acest caz vă rugăm să contactaţi Asistenţa Tehnică. Utilizaţi Formularul de Contact sau trimiteţi un mesaj prin intermediul Panoului de Control -> Ajutor -> Asistenţă Tehnică. Puteţi utiliza următorul text: 

"Bună, 
Vă rog să mă ajutaţi să recuperez răspunsul de la întrebarea secretă pentru website-ul [URL website]. Ce informaţii trebuie să vă pun la dispoziţie? Vă mulţumesc!
 Răspuns:

Da, uCoz are un sistem flexibil de limitare a autentificării în Panoul de Control. Puteţi stabili numărul maxim de autentificări simultane în Panoul de Control, sau puteţi să permiteţi accesul doar pentru anumite adrese de IP. Nu recomandăm limitarea după adresa de IP, dacă nu înţelegeţi în totalitate cum funcţionează; în caz contrar aţi putea pierde accesul la Panoul de Control al site-ului. 


Veţi găsi setările de securitate în Panoul de Control -> Securitate -> Setări de securitateRăspuns:

Puteţi modifica parola FTP prin intermediul Panoului de Control: Securitate -> Modifică parola FTPRăspuns:

Există mai multe cauze posibile pentru care apare Malware pe un website: 

 • Parola v-a fost furată şi cineva a folosit-o să vă acceseze website-ul;
 • Setări incorecte în cadrul permisiunilor pentru grupurile de utilizatori;
 • Adăugarea unor scripturi externe nesigure pe website.


Deblocarea website-ului

Dacă website-ul dvs a fost blocat pentru malware, contactaţi echipa de Reclamaţii uCoz prin intermediul formularului corespunzător


Acţiuni viitoare

Pentru a evita blocarea website-ului dvs, vă sugerăm să respectaţi elementele de mai jos: 

 • Verificaţi calculatorul dvs de potenţiali viruşi;
 • Verificaţi jurnalul de autentificare în Panoul de Control după IP. Pentru a face acest lucru accesaţi Panoul de Control -> Securitate -> Jurnal de acţiune. În cazul în care găsiţi adrese IP suspicioase în listă, vă recomandăm să schimbaţi parola Panoului de Control: Securitate -> Modifică parola contului;
 • Verificaţi permisiunile activate pentru grupurile de utilizatori. Pentru a face acest lucru, accesaţi Panoul de Control -> Utilizatori -> Grupuri de utilizatori. Asiguraţi-vă că doar Moderatorii pot utiliza HTML la adăugarea intrărilor;
 • Dacă website-ul dvs este înregistrat în Google Webmaster Tools, puteţi să-l verificaţi pentru malware în cadrul secţiunii Security Issues.


Răspuns:

Dacă există reclame terţe sau o redirecţionare constantă către alte website-uri, trebuie să verificaţi codul paginilor site-ului dvs – există posibilitatea să apară scripturi externe pe paginile acestuia. În cele mai multe cazuri, astfel de coduri sunt adăugate în cadrul şablonului Paginile site-ului, dar pot fi găsite şi în toate şabloanele site-ului. Tot ce trebuie să faceţi în această situaţie este să ştergeţi codul în cauză din cadrul şabloanelor.Răspuns:

Pentru efectuarea unei scanări cu scopul de a descoperi şi elimina potenţialii viruşi din calculator, puteţi utiliza software-uri şi instrumente gratuite.


Scanarea de urgenţă a computerului

Pentru acest lucru, puteţi utiliza instrumente gratuite cum ar fi Dr.Web CureIt! şi Kaspersky Virus Removal Tool


Protecţie constantă

Pentru a asigura protecţia constantă a computerului dvs, vă sugerăm să utilizaţi software-uri antivirus cu o bază de date actualizată constant, de exemplu Avast! Free Antivirus etc.Răspuns:

Există mai multe forme de fraudă la scară largă, ce se pot aplica şi utilizatorilor uCoz: 

 • E-mail-uri cu mesaje suspicioase de la contacte necunoscute, ce au deseori şi fişiere ataşate;
 • E-mail-uri cu mesaje ce vă solicita să vizitaţi un website necunoscut, să introduceţi parola dvs sau alte date personale;
 • Software-uri suspecte pentru a lucra cu uCoz;
 • Software-uri de phishing, ce vă fură parolele de la website-urile uCoz.


Pentru a vă proteja, trebuie doar să urmaţi câteva reguli simple: 

 • Nu oferiţi nimănui contul şi parolele dvs;
 • Nu oferiţi informaţii personale şi parolele prin e-mail persoanelor necunoscute;
 • Nu utilizaţi software-uri suspicioase, ce vă solicită parola sau informaţii personale.


Informaţii suplimentare puteţi găsi pe Forumul nostru. Dacă doriţi să raportaţi un website pentru phishing sau alte situaţii în care uCoz este utilizat în scopuri ilegale, vă rugăm să contactaţi Echipa de Reclamaţii.Răspuns:

uCoz vă pune la dispoziţie un sistem flexibil pentru permisiunile de acces, atât pentru website cât şi pentru Panoul de Control. Cu siguranţă vă va fi util în diferite situaţii, de exemplu dacă doriţi să daţi acces unui designer sau a unui specialist SEO. În acest caz vă sugerăm să asiguraţi accesul doar la elementele de control necesare. 


Puteţi stabili setul de permisiuni pentru grupurile de utilizatori în cadrul Panoului de Control -> Utilizatori -> Grupuri de utilizatori. Aici puteţi administra permisiunile pentru grupurile existente, însă aveţi posibilitatea şi de a crea grupuri noi. Permisiunile pentru fiecare grup pot fi personalizate separat.